12/02/2014

Rosbif marinat amb romaní i mostassa

This Little Piggy poem
This little piggy went to market,
This little piggy stayed at home,
This little piggy had roast beef,
This little piggy had none.
And this little piggy went...
"Wee wee wee" all the way home...

El roastbeef és, probablement, un dels plats més típics de la cuina britànica. De fet, el secret no és un altre que disposar d'un bon tall d'entrecot de bou que es cou al forn. Ha de quedat cuit per fora i rosat a l'interior.

Es pot fer sense masses complicacions però quan vaig llegir la recepta que va publicar en Mikel Iturriaga al seu blog El Comidista, vaig pensar que era una manera infal·lible de que el rosbif sortís com ha de ser: tendre i gustós.

Necessitarem
1kg de carn de mitjana de vedella (entrecot) en un sol tall
2 branques de romaní
2 cullerades de mostassa en gra
175 gr de sucre morè
100 gr de sal gruixuda
Oli d'oliva

Primerament, hem de marinar el tall de carn. Posen el romaní i els grans de mostassa sobre la carn i la cobrim amb la barreja de sucre i sal dins d'un recipient que no sigui metal.lic. 

Ho deixem tapat a la nevera un mínim de 12 hores. L'endemà pre-escalfem el forn a 180º. Traiem la carn de la barreja de sal i sucre, la netegem amb aigua i la eixuguem. 

La pintem amb una mica d'oli i la marquem en una paella o planxa ben calenta. ("marcar" vol dir daurar la carn a foc fort per tancar els porus i evitar que es perdin els sucs) 

La retirem i la posem en una safata de forn. La pintem amb la barreja de sal i sucre que hem fet servir per marinar-la i la posem al forn uns 15/20 minuts. Un cop ha passat aquest temps, retirem la safata del forn i deixem reposar la carn uns 10 minuts per deixar que els sucs de la carn s'assentin. L'hem de tallar ben fi (es pot utilitzar una màquina de tallar embotits). 


Per acompanyar, podem fer-ho amb patates rostides amb pell i mostassa antiga. Jo ho he acompanyat amb patates farcides de crema de camagrocs.

A la Banda Sonora, el que em ressona a les oïdes i al cor aquests dies: Honestly interpretat per Billy Joel. 
I la Paloma ens proposa un maridatge amb el TRUS CRIANZA 2011 D.O. Ribera del Duero, uva 100% Tempranillo. El significado de su nombre Tierra, Roble, Uva, Sol, lo dice todo. Con 14 meses de barrica, sus finos tostados y buena mineralidad serán los acompañantes perfectos del rosbif. Un señor vino para acompañar un señor plato.

1 comentari: