6/10/2014

Pollastre tandoori amb basmati

El tandoor és un forn d'argila de forma cilíndrica que cuina els aliments amb carbó vegetal, típic de la regió del Panjab (nord de l'Índia i el Pakistan). Pot arribar a una temperatura de 480º i fa coccions lentes, entre les quals la més popular és el pa naan i el pollastre tandoori. Si en voleu saber més, teniu molta informació aquí.

I el Tandoori massala és  una barreja d'espècies que vol dir "barreja per a coure al forn tandoor". És originària de l'Índia i el Pakistan, i encara que cada regió te la seva proporció particular, acostuma a portar coriandre, canyella, cardamom, caiena, comí, gingebre, clau, llorer, nou moscada, api, sal i oli de llimona.

Aixi, quan parlem de pollastre tandoori ens referim tant a la forma de cocció com al fet d'estar condimentat amb la barreja d'espècies. Però com que  de forns tandoor no n'acostumem a tenir a Barcelona, prepararem el pollastre tandoori amb el marinat d'espècies. 

Necessitarem:  
1 pit de pollastre tallat a daus
1 iogurt natural
2 culleradetes de tandoori massala 

La preparació és molt simple. El dia abans barregem el iogurt i les espècies i deixem marinant el pollastre un mínim de 24 hores. Si el volem més picant, podem afegir una tercera culleradeta. 

L'endemà,coem el pollastre recobert de la salsa de iogurt o al forn o directament a la graella. Hi afegim una miqueta d'oli per ajudar a que quedi torrat. Hem de vigilar que quedi cuit però no ressec. Ho podem servir acompanyat d'arròs basmati.

Namasté

A la Banda Sonora d'avui, Homelands de Nitin Sawhney. Bases hindús passades pel jazz britànic.  (Café Del Mar - Vol. 6, 1999)
Per al maridatge del  pollastre tandoori amb arros basmati la Paloma en recomana:  Es un plato muy especiado por lo que necesitamos un tinto pobre en tanino y con cierta acidez. Le viene muy bien GONZO 2011, un tinto de viñedos viejos de garnacha de la zona de Toledo. de la Denominación de Origen Méntrida, complejo y mineral, muy pulido y poco estrucurado. ¡A disfrutar!

1 comentari:

  1. M'encanta el tandoori! El pollastre sempre triomfa, però com jo no en menjo, prova també de fer-ho amb xampinyons, tofu... o gambes. Sempre queda bo i a tothom agrada.

    ResponElimina