3/26/2014

Bombons de butifarra negra


© Eirik Hektoen

Aquesta és una d'aquelles receptes juganeres que em diverteixen quan tinc convidats a sopar, unes receptes Trompe-l'œil que semblen una cosa però son un altra, com el Capuccino de ceps, els Girasols de parmesà o les Mossegades de Martini Bianco.

L'origen d'aquesta recepta és un Taller de tapes del Xesco Bueno que va ser recollit i reproduit per diversos blocaires. Jo he seguit les instruccions de la Sión del blog Fem un mos tal i com apareixen als seus Entrants del dinar de Nadal, però modificant la presentació i l'acompanyament (es que no em sé estar quieteta :)

La realització és molt simple. Només ens cal una matèria primera de qualitat i la resta surt sola. 

Necessitem
100 g botifarra negra
100 cl brou de carn
2 fulles de gelatina
Per acompanyar
Ceba confitada o
50 g de festucs o
25 g confitura de taronja o.....

Posem les dues fulles de gelatina a hidratar en una mica de brou i ho deixem un mínim de 10 minuts
A banda, pelarem i tallarem a bocins la botifarra negra que ha de ser molt bona (és el que ens aguanta el plat) i la posem al foc amb el brou. Un cop s'escalfa, anirem desfent la botifarra i la retirarem del fosc (sense deixar que bulli). A fora la triturarem amb el Minipimer i li afegirem la gelatina hidratada. 

Tot aquesta barreja la posarem en una glaçonera de silicona (pintada amb oli de gira-sol per a que no s'enganxi) i la deixarem quallar d'un dia per l'altre. 

L'endemà, a l'hora de servir, ho desemmotllen i ho acompanyem de ceba confitada, melmelada de taronja, compota de poma, fruits secs triturats...

Els bombons van tenir tant èxit que no vaig tenir temps de fer la foto. Sort que en van sobrar uns i que l'Eirik va tenir la gentilesa de fotografiar-los i fer-me  arribar la imatge, que és la que il·lustra aquest post. Gracies !

A la Banda Sonora d'avui us proposo una versió diferent del Life On Mars del gran Duc Blanc. Interpretada per Seu Jorge, el Life On Mars? té ritme de bossa nova. (The Life Aquatic Studio Sessions,2005)

I per arrodonir la recepta, la Paloma que també li agrada jugar amb mi ens diu: Te sugiero A MI MANERA 2013, un tinto joven pero fermentado en barrica de la prestigiosa Bodega Contador, con un sutil toque de roble y a la vez fresco y afrutado. Benjamín Romeo es el propietario de la bodega y ha sido pionero en España en obtener 100 puntos Parker con su vino CONTADOR ( sólo apto para bolsillos poderosos).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada