10/12/2013

Bundt de llimona

 
Els bundts son una mena de coques en forma de corona  i deriven dels Gugelhupf que eren tradicionals a les comunitats jueves asquenazis d'Alemania, Austria i Polònia. El que defineix els bundt és la seva forma més que no pas els ingredients. La marca de motllos més coneguda és la Nordic Ware, que en fa de totes les formes imaginables i que ha vengut més de 60 millions de motllos de bundt als Estats Units, que fins i tot hah declarat el 15 de Novembre com a "National Bundt Day".

Per atzar, he trobat un mini motllo al LIDL i com que darrerament cuino en petit format, m'he animat a fer un bundt molt bàsic de llimona per a esmorzar.

Ingredients
2 ous 
100 gr de sucre
100 ml de nata líquida
100 gr de farina
1 cullerada d'essencia de vainilla 
1 culleradeta de llevat royal
1 pessic de sal
La pell d'una llimona ratllada  
Un grapat d'avellanes torrades




 En primer lloc, separem les clares dels rovells. Afegim la meitad del sucre i les muntem a punt de neu. A banda també muntem la nata i la reservem. 

Batem els rovells amb la resta de sucre i la cullerada de vainilla i el pessic de sal fins que doblin el seu volum. Afegim la farina tamisada i el llevat  i ho anem barrejant fins que quedi homogeni. Posteriorment incorporem la nata muntada i desprès les clares a punt de neu amb una espàtula de silicona. Finalment afegim la pell de llimona ratllada i el grapat d'avellanes pelades i ho barregem amb cura. 

Embadurnem el motllo amb mantega o bé amb Bake Easy que és molt pràctic. Aboquem la barreja i in cop ja esta en el motllo, li donem uns copets per evitar que es facin bombolles d'aire i quedin forats en el pastis. 


Ho enfornem a 180º durant uns 30/40minuts. Un cop cuit -podem fer la prova de l'escuradents- el deixem reposar uns 10 minuts abans de desenmotllar. Es perfecte per berenar o esmorzar sucant-lo en un got de llet.

A la Banda Sonora, avui proposo una versió del Washing Up The Water de Peter Gabriel feta per Zia Hassan.  Molt xula, de veritat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada