9/10/2013

Momos de pernil dolç i xampinyó


La revista Cuina convoca el Segon concurs de cuina per a bloguers, amb el pernil cuit com a ingredient obligatori. Els guanyadors es donaran a conèixer el dia 21 de setembre a Manlleu, Dia CUINA 2013, dins la Fira del Porc i la Cervesa.. I jo no m'ho vull perdre pas.

I despres de donar voltes i voltes, he triat una recepta típica del Tibet i el Nepal, els momos. Sòn una mena de raviolis farcits de les coses mes diverses i que es couen al vapor. Variants dels momos son les gyozas japoneses, els dumplings xinesos o els bánh chẻo vietnamites. Son una mena de raviolis cuits al vapor, farcits amb tota mena de combinacións. 

Per a l'ocasió, jo m'he empescat un farcit a base de pernil dolç  que ha sortit força bo. 

Necessitarem: 

Per la massa
150 gr de farina blanca
100 ml d'aigua tèbia
1 culleradeta d'oli de girasol

Pel farcit
70 gr de pernil dolç 
5 o 6 xampinyons
Un bocí de porro o ceba tendra
Gingebre fresc ratllat
Coriandre (opcional)

Per a fer el momo:  
Barregem la farina, l'aigua tèbia i l'oli i el pastem fins que la massa es lliga. La deixem reposar un amitja hora tapada amb paper film. Un cop ha reposat la pastem de nou i fem boletes d'uns 15gr que aplanem amb el corró fins fer un cercle de massa fina

A banda, triturem amb la picadora el pernil dolç, els xampinyons i el porro i afegim el gingebre ratllat i el coriandre. Ho barregem bé

Farcim els momos amb una culleradeta d'aquest farcit i els tanquem com veiem aqui o aquí

Els coem una mitja hora en una vaporera xina o en una olla de vapor convencionals. Es serveixen acompanyats amb salsa de soja. 

I a la Banda Sonora, A Waltz For A Nigth cantat per la Julie Delphy a la pelicula Before Sunset (2004). Uff !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada