7/08/2012

Coca-clotxa d'alvocat amb ceviche de gambes

Tenia pendent de fa dies una recepta que vam aprendre al Taller del Bon Preu del mes de juny amb en Pep Nogué. Aquest cop era un monogràfic sobre coques dolces i salades i vam dedicar la major part del taller a les Coques de Sant Joan. Pero a banda, en Pep ens va ensenyar com fer unes petites coques d'entrant, que tenen molta gràcia. 

Necessitarem
1 placa de massa de pizza ja preparada (uns 500 gr)
2 alvocats madurs 
2 llimes
coriandre fresc (cilantre)
sal
1 ceba tendra
1 bitxeta
12 gambes
oli d'oliva verge extra

S'estira la pizza i es tallen cercles d'uns 10 cm de diàmetre (per exemple, amb un got). Es posen al forn a uns 180 / 200º
A banda, es tritura la polpa dels alvocats i es barregen amb un pessic de sal, el coriandre picat i el suc de les llimes. S'afegeix la ceba talladeta ben menuda. Es reserva


Es pelen les gambes, se li treu el vas sanguini dorsal i es tallen a trossos d'un cm aprox. Es deixen marinar uns 10 minuts amb sal, coriandre, la bitxeta en juliana, el suc i la pell de la llima. Així farem el ceviche de gamba
Un cop s'han cuit les coquetes, se'ls hi fa un forat a la part superior (com una tapadora, ja que s'hauran inflat). Es farceix amb la barreja d'alvocat i es corona amb una miqueta de ceviche. 

De banda sonora, una canço del músic angloindi Nitin Sawhney: Breathing Light  (Prophecy, 2001)

Breathing Light by Nitin Sawhney on Grooveshark

1 comentari:

  1. Semblen molt bones, Laura! jo en vaig fer unes de semblants, però a més d'alvocat portaven pernil salat i eren fetes amb pasta de full. Ho provaré amb pizza, que l'últim taller del Pep me'l vaig perdre! Petons

    ResponElimina