3/13/2012

Fideus Yakisoba


Per completar les receptes de la setmana, faltava el segon plat que vam preparar al Taller de cuina japonesa: els fideus Yakisoba.  La nostra Sensei, la Mihoko, ens ha explicat que de fideus al Japó n'hi ha de moltes formes, però que bàsicament són de tres tipus: els Ramen, els Soba i els Udon. I que poden comprar-se frescos o secs. Doncs, endavant amb els fideus !

Aquest cop necessitarem:

1 paquet de fideus Soba
2 fulles de col
1 pastanaga
1 ceba
250 gr de carn magra de porc
Moyashi (brots de soja)
1 pebrot verd
sal i pebre
Salsa Yakisoba  
[o es compra ja feta o es substitueix per 2 cullerades de Ketchup + 2 cullerades de Salsa Perrins + 2 cullerades de salsa de soja]

Guarnició: alga Nori, katsuobushi i gengibre vermell ratllat

Per aquesta recepta, farem servir fideus Soba. Si els comprem secs, els bullirem un parell de minuts i desprès els saltejarem en una paella amb oli (i aixi assequem el fideu i evitem que xucli la salsa en excès). Es reserven.

Tallem la carn a tires i la saltejem en una paella. Afegim la pastanaga, el pebrot i la ceba tallada en juliana. I posteriorment la col a tires i el moyashi.

Un cop cuites lleugerament les verdures, afegim els fideus que haviem reservat i es salpebra. Es donen algunes voltes i s'afegeix la salsa Yakisoba

Se serveix amb alga nori i katsuobushi espolsat per sobre i acompanyat amb gengibre vermell ratllat. Son fàcils, bons i un àpat complert en si mateix ja que combina la carn i la verdura.

I per la banda sonora d'avui, un Wim Mertens preciosista i obsessiu a Wound to Wound (Jardin Clos, 1996)

1 comentari:

  1. Estan molt bons els fideus japonesos. Em semblen especialment curiosos els udon .... però encara no he decidit quina de les tres menes m'agrada més. Ara bé, a casa, quan ens fa mandra cuinar... ramen al canto!

    ResponElimina